18k goud

18 karaat goud

De 18 karaat gouden sieraden wordt beschouwd als de beste standaard van gouden juwelen.  Goud is een element dat van de natuur wat geelachtig is en heel zacht in de zuiverste vorm. Daarom wordt het zeer zelden een zuivere sieraad van goud aangemaakt. Dit is precies waarom de goud wordt verwerkt om te verharden zodat deze in sieraden kan gemaakt worden. De combinatie van goud met andere metalen ​​legeringen  is wat bepaalt de sterkte, weerstand en het uiterlijk van goud in de sieraden.

Er is een bepaalde hoeveelheid goud in elke soort van de legering die wordt bereid voor gebruik in sieraden. De eenheid heet karaat. 1/24 is als karaat in sieraden; Dit betekent dat één deel in 24  kg  gewicht. Dit houdt in dat 18 karaat goud impliceert  75% goud.

18 karaat goud

 

9k of 10k goud

Een 9-10 karaats goud sieraden zullen bestaan ​​uit ongeveer 38% goud met de rest ervan wordt gemaakt uit een bepaalde metalen. De sieraden van 8of 9 k lopen daarom risico voor zwart of waarschijnlijk groen worden door buiten contact. Het wordt snel beschadigd en het is heel gevoelig voor huid.  Het voordeel is dat ze heel betaalbaar zijn.

 

14k goud

De 14 karaat goud is een enorme verbetering vergeleken met die van de 9 of 10k. Het gaat om ongeveer 58% goud. Echter, het is nog steeds niet voldoende om te voorkomen beschadigingen, verkleuringen en brosheid.

14 karaat goud

22k goud

Hoe zuiverder de goud  hoe de zachter het wordt. De juwelen kunnen geen warmte weerstand bieden en zullen vervormen.

Daarom een 18k biedt de meest voordeligste eigenschappen qua kwaliteit, strekte en betaalbaarheid.